image/svg+xml
Te koop Verkocht

Van Lieflandpark

Buiten wonen in hartje Utrecht; het kan!

In Tuindorp achter de Meester Tripkade worden 20 woningen én een prachtig park, het Van Lieflandpark gerealiseerd. In deze unieke ontwikkeling hebben de omwonenden ons plan verkozen boven twee andere inzendingen. De randen van het voormalige veldje worden geflankeerd door volwassen elzen en berken en vormen het uitgangspunt voor het ontwerp. In de nieuwe situatie worden de bomen gecontinueerd als dragende kolommen in de veranda’s van de woningen. Door de zonnige veranda’s worden de seizoenen voor de bewoners aan het Van Lieflandpark verlengd en ontstaat er een langzame overgang tussen het privédomein en het openbaar gebied. De woningen hebben optioneel toegang tot de veranda via dubbel openslaande deuren. Hierdoor functioneert de veranda als verlengstuk van de woonkamer of –keuken, en ontstaat er een gezonde vorm van sociale controle in het park.

Het Van Lieflandpark wordt een plek die uitnodigt tot verblijven: een plek waar kinderen veilig kunnen spelen, waar omwonenden zicht op hebben, waar ruimte is voor biodiversiteit en waar men een kleine wandeling kan maken. Kortom, een plek waar het goed toeven is. Het park is zo bedacht dat het er zo min mogelijk ‘ontworpen’ uitziet. Geen park van aangeharkte bloemenperkjes en waar men niet op het gras mag lopen, maar een natuurlijk park dat jong en oud in elk jaargetijde uitnodigt tot informeel gebruik. Een park dat de ideale voortuin is voor de nieuwe bewoners.

De architectuur van de woningen kenmerkt zich doordat de rijen om de 2 á 3 woningen een lichte knik in de gevel hebben, waardoor de woningen een prettige schaal krijgen die goed aansluit bij het park. Het schaal geven aan de woningen wordt versterkt door de flauwe dakhelling die de facetten in de gevel markeert, evenals de lichte kleurnuances in het metselwerk en de houten gevelbekleding. De houten veranda, de bakstenen gevels en de houten kozijnen zijn in kleur goed op elkaar afgestemd en passen goed in de natuurlijke omgeving van het park. En als vanzelfsprekend zijn de woningen superduurzaam, royaal van opzet en kennen nog veel keuzeopties voor de bewoners.

In het Van Lieflandpark woon je in het groen met alle stedelijke voorzieningen binnen handbereik. Wie wil hier nou niet wonen!?

Menu